10 alimente care vă pot crește imunitatea în mod natural

0 163

Zeci de milioane de oameni se îmbolnăvesc în fiecare an doar prin consumul de alimente contaminate, potrivit OMS. Și, conform unui alt raport, există alte câteva milioane de virusuri în lumea asta. Pentru a preveni îmbolnăvirea, cea mai bună soluție este să ne construim imunitatea din interior. Din fericire, este ușor de realizat!

Am alcătuit o listă cu 10 alimente pe care le puteți consuma pentru a vă stimula sistemul imunitar în mod natural.

Migdale

Un pumn de migdale conține aceeași cantitate de calciu cât un sfert de cană de lapte. Acest mineral vă poate ajuta să vă mențineți corpul în formă. Potrivit cercetătorilor, migdalele stimulează sistemul imunitar, în special împotriva virușilor. Cu un conținut ridicat de vitamina E și fibre, acestea vă pot ține sub control glicemia.

Semințe de floarea-soarelui

O gustare perfect sănătoasă, semințele de floarea-soarelui se pot dovedi, de asemenea, salvatoare atunci când vine vorba de imunitate. Acestea reduc riscul diferitelor boli cronice, cum ar fi Alzheimer, vă mențin inima sănătoasă și, de asemenea, previn bolile. De asemenea, face minuni pentru gravide și ajută fătul să se dezvolte sănătos.

Papaya

Bogat în antioxidanți, papaya este o alegere gustoasă încărcată de beneficii. Unele dintre acestea includ combaterea inflamației, reducerea riscului de cancer și menținerea controlului digestiei.

Kiwi

Conține vitamina C, vitamina K și vitamina E. Kiwi este de ajutor în caz de astm și poate întări sistemul imunitar. De asemenea, poate preveni afecțiuni precum răceala obișnuită și gripa. În plus, kiwi poate ajuta metabolismul și oferă protecție ochilor.

Ghimbir

Acest condiment face minuni pentru corp. Scade colesterolul, remediază durerile menstruale și mărește capacitatea organismului de a combate infecțiile în general.

Fructe de soc

Sunt pline de antioxidanți și sunt adesea folosite pentru tratarea diferitelor boli. Aceste fructe pot combate stresul și pot îmbunătăți funcționarea sistemului imunitar.

Stridii

Stridiile sunt sărace în calorii, dar pline de nutrienți. Sunt o sursă excelentă de acizi grași omega-3 și proteine. Consumând stridii stimulăm sistemul imunitar să funcționeze, datorită zincului din conținutul lor. De asemenea, reduc riscul de diabet.

Spanac

Nu este un mister faptul că spanacul este bun pentru sănătate, dar este bun și pentru imunitate. Spanacul este o sursă excelentă de magneziu, necesară pentru menținerea funcției nervoase, a unei inimi sănătoase, a tensiunii arteriale bune și a mușchilor puternici.

Pepene verde

Pepenele verde nu numai că vă protejează pielea și vă face părul sănătos, dar vă poate îmbunătăți digestia și reduce inflamația din corp.

Fructe bogate în vitamina C

Potrivit unui raport, vitamina C poate da sistemului imunitar un impuls în 20 de feluri! Pentru a numi câteva, poate menține celulele albe din sânge sănătoase, poate ucide celulele nedorite sau rele și poate crește producția de anticorpi.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata