11 lucruri surprinzătoare despre averea lui Bill Gates. Cât ar cheltui pe secundă cofondatorul Microsoft

DSC08854.ARW
0 45

Bill și Melinda Gates divorțează după 27 de căsnicie, ridicând semne de întrebare cu privire la modul în care aceștia își vor partaja uriașa avere strânsă de fondatorul Microsoft, transmite Business Insider.

Cei doi soți locuiesc în statul american Washington unde toate bunurile obținute în timpul căsătoriei sunt partajate 50/50, asta în cazul în care la mijloc nu există un contract prenupțial. Un purtător de cuvânt al lui Bill Gates a refuzat să comenteze dacă soții Gates au avut o asemenea înțelegere.

Cert este că indiferent cum își vor împărți averea, Bill și Melinda Gates vor rămâne cel mai probabil doi dintre cei mai bogați oameni din lume.

11 lucruri uluitoare despre averea fondatorului Microsoft

1. În ultimul an, Bill Gates a devenit cu 41 de miliarde de dolari mai bogat.

2. Bill Gates câștigă aproximativ 4.630 USD pe secundă, conform calculelor Business Insider.

3. Dacă Gates ar cheltui 1 milion de dolari pe zi, i-ar lua mai mult de 400 de ani pentru a-și cheltui averea, potrivit calculelor Business Insider.

4. Gates este cu în jur de 66% mai bogat decât monarhia britanică.

5. Deși Gates și-a făcut averea prin cofondarea Microsoft alături de Paul Allen, acesta deținea doar 1,3% din companie în 2019 – și tot are o avere de 146 de miliarde de dolari.

6. Gates rămâne a patra cea mai bogată persoană din lume deși a donat cel puțin 41 de miliarde de dolari pentru cauze caritabile de-a lungul anilor.

7. Gates este atât de bogat încât cheltuirea unui dolar de către un american de rând este echivalent cu Gates cheltuind 1,2 milioane de dolari.

8. Averea netă a lui Gates este mai mare decât PIB-ului Luxemburgului, Estoniei și Boliviei – la un loc.

9. Gates este mai bogat decât cea mai bogată persoană din Asia și cea mai bogată persoană din China la un loc.

10. Gates ar putea da fiecărei persoane în viață de pe Pământ 15 dolari și tot ar rămâne cu 28 de miliarde de dolari.

11. Potrivit datelor Administrației pentru Protecție Socială din SUA, un american cu studii superioare de licență va câștiga în medie 2,2 milioane de dolari în cursul vieții sale. Gates face acești bani în puțin peste 28 de minute.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata