VIDEO | Vot masiv și la Hagimus. Transnistrenii se îmbulzesc la secțiile de votare

0 44

Observatorii semnalează un număr excesiv de alegători transnistreni la cele două secții de votare din Hagimus (r-nul Căușeni). Potrivit imaginilor video expediate în adresa redacției Deschide.MD, la una din secții s-au adunat mai mulți alegători transnistreni care nu respectă normele sanitare și nu păstrează distanța socială. Solicitările membrilor secției de votare de a respecta măsurile impuse în vederea prevenirii și combaterii răspândirii infecției COVID-19 nu au fost auzite.

„Primesc informația mai mult decăt alarmantă din Hajimus. Mi-a sunat un observator, cu care noi două săptămâni în urmă am reușit să încetinim semnificativ votarea locuitorilor din Transnistria. Dumnealui semnalează că în patru ore au votat mai mulți transnistreni, decăt în toata ziua de 1 noiembrie. Poliția a scos toate posturile și practic nu controlează procesul transportării organizate. Alegătorii nu respectă absolut distanța sanitară”, a scris vicepreședintele Parlamentului și liderul fracțiunii Platforma DA, Alexandru Slusari.

De precizat că prezența masivă a fost înregistrată în mai multe localități unde au fost deschise secțiile de votare destinate alegătorilor din regiunea transnistreană. Aglomerații au fost înregistrate în Rezina, Varnița (Anenii Noi), Sănătăuca (Florești) și Cocieri (Dubăsari).

Până la această oră în cele 42 de secții destinate transnistrenilor au votat peste 14 mii de alegători, număr practic identic celui din turul I.

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata