14 elevi din Orhei au ajuns la spital, după ce s-au intoxicat cu o substanţă necunoscută

0 216

Intoxicație în masă la liceul „Onisifor Ghibu” din Orhei. 14 elevi au ajuns la spital după ce s-ar fi intoxicat după ce în interiorul instituției a fost pulverizat spray lacrimogen.

În jurul orei 11.30, Serviciul Naţional Unic pentru Apelurile de Urgenţă 112 a fost alertat despre cazul de intoxicație, iar ulterior, fiind anunțați și polițiștii.

„Persoane neidentificate au pulverizat cu spray lacrimogen pe holul instituției, iar drept consecință mai mulți elevi, cu vârstele cuprinse între 12-17 ani ar fi avut nevoie de îngrijiri medicale”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliție din Orhei, Elena Băetrău.

Potrivit informațiilor, în această dimineață, mai mulți elevi, aflați în pauză pe holul blocului central, ar fi simțit dificultăți de respirație și disconfort în regiunea gâtului.
La moment, 14 starea de sănătate a elevilor este satisfăcătoare.

„Din cercetările preliminare, se presupune că cineva din rândul elevilor, aflându-se în holul instituției, ar fi pulverizat, cel mai probabil, cu un spray lacrimogen. La fața locului se continuă investigațiile”, a menționat purtătoarea de cuvânt.

Alte circumstanțe se stabilesc.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata