Pielea artificială, noua descoperire a cercetătorilor australieni. Poate simți durerea, frigul și căldura

0 20

Durerea este mecanismul uman prin care corpul uman anunță că ceva nu este în regulă în interior. Pielea, cel mai mare organ al corpului este un monitor permanent al durerii. Un nou prototip de piele ar putea inova domeniul protezelor și al roboticii, scrie CNN.

Cercetătorii Universității din Melbourne, Australia, au creat piele artificială care poate imita răspunsul natural la stimuli de durere. Este compusă din cauciu siliconic și are o textură cât se poate de reală. De asemenea, sunt reproduse și proprietățile mecanice ale pielii.

Asemenea pielii reale, varianta artificială poate reacționa la presiune, căldură sau frig, când acestea depășesc pragul durerii.

Cel mai fascinant lucru când vine vorba despre corpul nsotru este că poate trimite semnale electrice către sistemul nervos central”, a explicat Madhu Bhaskaran, profesor de inginerie și lider al proiectului. „Circuitele electrice funcționează într-un mod similar și sunt la fel de rapide”.

Pielea artificială ar putea veni în sprijinul construirii unor proteze inteligente, care să poată reacționa la fel ca membrele umane. Această inovație i-ar putea ajuta pe cei care poartă proteză să simtă când membrul artificial atinge ceva ce ar putea crea stricăciuni.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata