Schemă de contrabandă cu droguri, destructurată de Serviciul Vamal şi Procuratură

0 54

Ofiţerii Serviciului Vamal şi procurorii au contracarat o schemă de contrabandă cu substanţe narcotice în proporţii deosebit de mari.

Drogurile erau introduse în R. Moldova prin intermediul coletelor poştale.

Potrivit materialelor cauzei penale, învinuiţii acţionau conform unui plan bine determinat, fiecare având un rol prestabilit.

Astfel, unul dintre figuranţii în dosar era responsabil de efectuarea online a comenzilor de substanţe narcotice din afara ţării.

Bărbatul, în vârstă de 25 de ani, indica date neveridice despre identitatea destinatarilor.

La sosirea comenzii, cel de-al doilea învinuit se prezenta la oficiul poştal pentru a revendica coletele cu droguri, în baza unor mandate falsificate.

Imediat după reţinerea în flagrant a unuia dintre ei, ofiţerii Serviciului Vamal şi procurorii au efectuat mai multe percheziţii la adresele de domiciliu ale bărbaţilor,

de unde au ridicat telefoane mobile şi cantităţi mari de marijuana.

Pentru moment, unul dintre învinuiţi a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile, fiindu-i incriminată săvârşirea infracţiunilor de contrabandă

şi circulaţie ilegală a substanţelor narcotice în scop de înstrăinare.

În cazul demonstrării culpabilităţii, bărbatul riscă pedeapsă sub formă de privaţiune de libertate pe un termen de până la 15 ani.

În prezent, Serviciul Vamal şi Procuratura municipiului Chişinău, Oficiul principal,

efectuează acţiuni de urmărire penală în scopul stabilirii circumstanţelor cazului cercetat şi identificării tuturor persoanelor implicate.

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata