Poliția a reținut doi indivizi, bănuiți de comiterea unui omor în sectorul Botanica al capitalei

0 43

La data de 3 ianuarie curent, polițiștii au fost sesizați despre depistarea cadavrului unui bărbat, de 53 de ani,  pe str. Minsk din sectorul Botanica al capitalei.

În urma mai multor acțiuni de constatare s-a stabilit că niște persoane, planificând din timp crima, i-au aplicat bărbatului multiple plăgi cu un cuțit pe corp și în regiunea gâtului.  În urma traumelor primite victima a decedat.

Polițiștii au mai stabilit că făptașii au sustras de la victimă geanta în care se aflau mijloace bănești și haina din blană.

Poliția Națională anunță într-un comunicat de presă că pe acest caz a fost intentat un dosar penal pentru omor intenționat. În urma investigațiilor s-a stabilit că autorii crimei sunt doi bărbați de 37 și, respectiv, 51 și ani, ambii, anterior judecați pentru infracțiuni grave și deosebit de grave, comise atât pe teritoriul Moldovei, cât și în afara țării.

În timpul acțiunilor întreprinse s-a mai stabilit că, în aceeași zi, în apropierea locului comiterii omorului, bănuiții au comis și un jaf asupra unui bărbat.

La 05 ianuarie curent, persoanele bănuite de comiterea infracțiunilor au fost reținute în urma măsurilor speciale de investigație efectuate, în comun, de către angajații subdiviziunilor Inspectoratului General al Poliției- ofițerii Inspectoratului Național de Investigații, Direcției de Poliție a mun. Chișinău, Inspectoratului de Poliție Botanica și ai BPDS „Fulger”, sub egida Procuraturii mun. Chișinău (oficiul Botanica).

În rezultatul efectuării perchezițiilor, la domiciliile bănuiților, au fost depistate o parte din bunurile sustrase în urma comiterii omorului și a jafului menționat.

Persoanele suspecte au fost reținute pentru 72 de ore, iar pentru fapta comisă riscă până la 20 de ani de închisoare.

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata