Italia va introduce o carantină obligatorie de 5 zile pentru persoanele sosite din țările UE

FLORENCE, ITALY - MARCH 12: Swab tests are carried out following an increase of positive COVID-19 cases, as the Italian Red Cross establishes a drive-through station to carry out tests for the people of Tuscany on March 12, 2021 in Florence, Italy. (Photo by Paolo Lo Debole/Getty Images)
0 45

Italia va impune o carantină obligatorie de cinci zile pentru toate persoanele care sosesc din celelalte ţări ale Uniunii Europene, inclusiv pentru călătorii ce revin

pe teritoriul italian, au anunţat marţi surse din Ministerul Sănătăţii Italian.

Orice călător provenind din Uniunea Europeană va trebui să efectueze un test pentru depistarea COVID-19 înaintea plecării, să respecte o carantină de cinci zile,

apoi să efectueze un nou test la finalul acestei perioade, o măsură aflată deja în vigoare pentru ţările din afara Uniunii, conform Reuters.

Această măsură ″se aplică tuturor celor care pleacă şi sosesc″⁣ în peninsulă, inclusiv cetăţenilor italieni, a precizat un reprezentant al Ministerului Sănătăţii.

În schimb, data intrării în vigoare a acestei noi restricţii nu este deocamdată cunoscută, în contextul în care minivacanţa de Paştele catolic, care începe sâmbătă

şi se încheie luni, este în mod tradiţional utilizată de turiştii străini pentru a se deplasa în Italia.

În Iialia sunt deja în vigoare restricţii severe pentru a limita răspândirea coronavirusului, printre care închiderea barurilor şi a restaurantelor, limitarea deplasării etc.

Întreaga peninsulă va fi clasificată în zona ‘roşie’ (risc de contagiune ridicat şi restricţii maximale) pentru weekendul de Paşte.

Până în prezent, pandemia de COVID-19 a cauzat moartea a peste 108.000 persoane în Italia, potrivit Ministerului Sănătăţii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata