Tulpina indiană de COVID a fost depistată în 74 de țări. „Boala acționează diferit acum, este mai mult ca o răceală urâtă”

0 63

Varianta indiană de COVID, redenumită Delta, a fost detectată în 74 de țări, devenind dominantă în lume, iar aceasta continuă să se răspândească cu rapiditate, potrivit  The Guradian.

Tim Spector, profesor de epidemiologie genetică la King’s College London, care conduce studiul „Zoe Covid Symptom”, a făcut un avertisment în privința variantei Delta. „Covidul acționează diferit acum, este mai mult ca o răceală urâtă. Oamenii ar putea să creadă că au doar o răceală sezonieră și să iasă în continuare în oraș, credem că așa se alimentează o mare parte dintre probleme. De aceea, este important să conștientizăm că, de la începutul lunii mai, noi am studiat principalele simptome ale utilizatorilor aplicației și nu sunt aceleași ca înainte. Astfel, simptomul numărul unu este durerea de cap, urmat de inflamație a gâtului, nasul care curge și febra”, a precizat Spector.

De asemenea, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a desemnat Delta drept o tulpină „de interes” în luna aprilie și „îngrijorătoare” pe 11 mai.

Simptomele variantei Delta a coronavirusului

Febra, tusea pierderea simțurilor mirosului și gustului sunt simptomele clasice ale Covid-19, dar în cazul noii variante Delta, tusea pare să fie abia al cincilea cel mai comun simptom, iar pierderea mirosului nici nu mai apare în top 10.

„A devenit evident că mai multe riscuri pentru public sunt asociate cu B.1.617.2 (n.r. – Delta), în timp ce rate de transmitere mai mici au fost observate pentru celelalte sub-linii”, a precizat OMS în raportul său epidemiologic săptămânal despre pandemia de COVID-19.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata