50 de grade Celsius în Canada: Zeci de persoane au murit din cauza temperaturilor record

0 63

Peste 130 de oameni au murit începând de vineri în Canada, după ce o „cupolă de căldură” a cuprins vestul țării. Marţi, țara a înregistrat, pentru a treia zi consecutiv, cea mai ridicată temperatură din toate timpurile: 49,5C, în Lytton, o localitate situată la nord-est de Vancouver, potrivit BBC.

În Vancouver, 65 de oameni au murit din cauza căldurii, în timp ce suburbia Burnaby a raportat cel puțin 34 de decese, iar zona Surrey a înregistrat 38.

Potrivit polițiștilor din Vancouver, majoritatea oamenilor care și-au pierdut viața erau vârstnici și sufereau de boli cronice, însă căldura a fost un factor care a contribuit la moartea acestora.

„Vancouver nu a experimentat niciodată o căldură ca aceasta și, din păcate, zeci de oameni mor din cauza asta. Ofițerii noștri sunt suprasolicitați, dar facem tot ce putem ca să ținem oamenii în siguranță”, a spus sergentul de poliție Steve Addison pentru BBC. La ora 16.20, staţia meteo din Lytton a înregistrat 49,5 grade. Recordul de temperatură înregistrat luni în această localitate a fost de 47,9 grade Celsius. În aceste condiții, localnicii spun că este „aproape imposibil” să ieși afară.

„E intolerabil. Încercăm să rămânem în interior cât mai mult posibil. Suntem obișnuiți cu căldura și este o căldură uscată, dar 30 de grade nu se compară cu 47”, a spus o localnică. Vancouver a înregistrat în ultimele zile temperaturi ce au depăşit constant 30 de grade Celsius, cu mult peste temperatură obişnuită pentru acest sezon, care nu depăşea 21 de grade Celsius.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata