68 de deputați au votat PENTRU ridicarea imunității deputatului Petru Jardan de la Partidul Șor

0 159

Deputatul fracțiunii parlamentare Partidul „ȘOR”, Petru Jardan, a rămas fără imunitate parlamentară.

În cadrul ședinței plenare de astăzi, 68 de deputați au votat „pentru”. Deputații „Pentru Moldova” și deputații Partidului „ȘOR” s-au abținut de la vot.

„Nu mă ascund după această imunitate. După mine este o decizie previzibilă, ținând cont de context. Îmi cer scuze că am făcut familia mea să treacă prin acestea.

În toată perioada aceasta, nu știu dacă m-ați cunoscut bine, dar m-ați văzut mai pașnic. A fost un îndemn, dragi colegi, haideți să lăsăm răutatea în comportamentul nostru. Să dăm dovadă de profesionalism. Sunt doi ani în Parlament, nu am auzit decât aeroport, miliard, Șor, Plahotniuc. Lăsați procurorii să-și facă treaba.

Ajunge atâta războială. Nu arăt cu degetul la nimeni, este un îndemn pentru dumneavoastră.

O să votați cum considerați, nu mă ascund, după imunitatea Parlamentară”, a explicat de la tribuna Parlamentului deputatul Petru Jardan.

„Conform art.95 din Regulamentul Parlamentului, în cazul în care deputatul a comis o infracţiune sau o contravenţie, procurorul general poate cere Parlamentului ridicarea imunităţii acestuia pentru a efectua măsuri procesuale de reţinere, percheziţionare, arestare sau trimitere în judecată.

Cererea de ridicare a imunităţii deputatului se înaintează pentru fiecare infracţiune sau contravenţie separat”.

Precizăm că în ședința de astăzi, Zinaina Greceanîi a anunțat că Procurorul General, Alexandr Stoianoglo a cerut ridicarea imunității

a deputaților grupului „ȘOR” Petru Jardan și Denis Ulanov.

În privința lui Petru Jardan că acesta ar fi comis „abuz de serviciu”, în proporții deosebit de mari, în interesul unui grup criminal organizat

și în detrimentul intereselor Întreprinderii de Stat „Aeroportul Internațional Chișinău”, aflată în perioada concesionări.

Iar în privința deputatului Ulanov, Procuratura anunță că a acumulat probe pertinente și concludente de implicare în frauda bancară, acțiunile lui fiind cercetate

sub aspectul „escrocheriei” și „spălării de bani”, ambele infracțiuni săvârșite în proporții deosebit de mari și în interesele unei asociații criminale.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata