A decedat Avocatul Poporului, Mihail Cotorobai

0 74

Avocatul Poporului, Mihail Cotorobai, s-a stins din viață. Informația pentru ZdG a fost confirmată de către șefa Direcției promovarea drepturilor omului și comunicare, Natalia Vișanu.

Potrivit lui Vișanu cauza decesului nu este cunoscută încă, dar ZdG scrie cu referire la unele surse că, Mihail Cotorobai ar fi fost infectat cu COVID-19.

Mihail Cotorobai s-a născut la 25 martie 1951, în satul Puhoi, Ialoveni, Republica Moldova. În anii 1968-1973 și-a făcut studiile la facultăţile de drept ale Universităţii de Stat din Moldova şi Universităţii de Stat din Leningrad (Sankt-Petersburg). Din 1973 pînă în 1990 a activat în calitate de lector, lector superior la Facultatea de Drept a Universităţii de Stat din Moldova. În aceeaşi perioadă ea fost audient la Facultatea de perfecţionare a cadrelor profesionale a Universităţii de Stat “M.V. Lomonosov” din Moscova.

În  1990 a fost ales deputat în Parlamentul Republicii Moldova, deţinând funcţia de preşedinte al Comisiei pentru autoadministrare şi economie locală. La 8 august 1996 a fost numit în funcţia de judecător al Curţii Constituţionale din Republica Moldova.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata