A fost inventat dispozitivul care poate extrage apă din aer doar cu ajutorul Soarelui. Cum funcționează

0 30
  • Apa potabilă se poate extrage din aer
  • Există generatoare de apă ce atrag aerul și captează vaporii de apă ca un burete
  • Magneziul și calciul sunt adăugate ulterior în apă pentru a-i îmbunătăți gustul și pentru a oferi posibile beneficii pentru sănătate
  • În Dubai se produc astfel peste 1.5 milioane de litri de apă pe an, informează CNN

Odată cu suprapopularea, schimbările climatice și creșterea deficitului de apă, oamenii de știință au căutat noi soluții pentru a produce apă potabilă și în zonele defavorizate din acest punct de vedere. Unii dintre ei sunt convinși că răspunsul se află în aer.

Source Global este una dintre numeroasele companii din întreaga lume care extrage apă din aer, cu speranța de a ajuta comunitățile ce nu au destulă apă. Cu toate acestea, tehnologia sa este diferită față de competitori – nu are nevoie decât de energie solară.

Dispozitivele inventate de companiei, denumite hydropanels(panouri hidro, n.red.), sunt alimentate de panouri solare. „Putem extrage apă din aer folosind energie solară și nimic altceva. Nu e nevoie de electricitate sau de infrastructură”, explică Vahid Fotuhi, vicepreședintele companiei.

Generatoarele de apă atmosferică produc apă potabilă din aerul înconjurător. Aceste dispozitive există de aproximativ un deceniu și în mod tradițional se bazează pe condensare. Totuși, acest proces poate consuma multă energie electrică și multe dintre aceste tehnologii funcționează numai în locuri cu umiditate ridicată a aerului.

Cum funcționează dispozitivul care „stoarce” apă din aer

Panourile solare dezvoltate de companie, o inovație în domeniu, alimentează un ventilator care atrage aer. În interiorul dispozitivului, acesta se deplasează printr-un material asemănător unui burete care captează vaporii de apă. Pe măsură ce este colectat, magneziul și calciul sunt adăugate în apă pentru a-i îmbunătăți gustul și pentru „a oferi beneficii pentru sănătate”. Asta înseamnă că apa potabilă mineralizată poate fi produsă din aer cu energie regenerabilă și zero deșeuri. Mai multe detalii și imagini despre cum funcționează dispozitivul, aici.

În Dubai, unde se află cea mai mare fermă de apă a companiei, se produc 1,5 milioane de litri de apă în fiecare an. Potrivit reprezentanților companiei, Source Global intenționează să creeze o marcă de apă îmbuteliată fără plastic și să o vândă la hoteluri și stațiuni, la aproximativ același preț ca și alte mărci de apă îmbuteliată.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata