A fost lansată aplicația care îți spune unde poți călători în siguranță în Europa

0 37

Pentru că turismul atârnă de un fir de ață, Uniunea Europeană a creat aplicația Re-Open EU. Comisia lansează aplicația mobilă, care oferă actualizări periodice cu privire la măsurile în materie de sănătate, siguranță și călătorie legate de coronavirus din tot continentul european.

Re-open EU este un ghișeu unic care oferă informații cuprinzătoare și actualizate privind starea de sănătate, măsurile de siguranță și condițiile de călătorie în toate statele membre ale UE, precum și în Islanda, Liechtenstein, Norvegia și Elveția. Utilizatorii pot obține cele mai recente informații privind măsurile naționale de carantină, cerințele de testare și aplicațiile mobile de depistare a contacților și de avertizare privind coronavirusul.

Informațiile sunt disponibile în cele 24 de limbi oficiale ale UE și se utilizează date verificate care provin de la Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor și de la statele membre.

Re-open EU a fost una dintre măsurile anunțate de Comisie în pachetul său din mai 2020 privind turismul și transportul, pentru a-i ajuta pe cetățeni să călătorească în condiții de siguranță, cu respectarea deplină a restricțiilor în materie de sănătate.

De asemenea, în comunicarea sa din octombrie 2020 privind măsurile suplimentare de răspuns la pandemia de COVID-19, Comisia s-a angajat să pună informațiile la dispoziția tuturor cetățenilor prin intermediul unei aplicații gratuite. Informațiile de pe Re-open EU rămân ușor accesibile prin intermediul platformei web https: //reopen.europa.eu/.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata