A fost lansată linia de troleibuz nr. 38, care va face legătura dintre sectoarele Buiucani și Botanica

0 66

Pe strada Albişoara, unde nu au circulat vreodată troleibuze, a fost lansată o line de troleibuz, nr. 38, care va face legătura între sectoarele Buiucani și Botanica.

Pe linia cu o lungime de 34 de km vor circula 10 unități noi de ultima generație, cu mers autonom, fabricate în Belarus și asamblate la Chișinău, cu un interval de circulație în orele de vârf de 15 minute.

„Acum s-a întâmplat ceea ce s-a solicitat de ani de zile, iar grație conlucrării dintre executiv cu Direcția Transport, cu RTEC și cu consilierii municipali, am reușit să aducem troleibuzele și pe strada Albișoara. Iar inițiativele privind dezvoltarea rețelei de transport public vor continua. Pe la mijlocul lunii iunie vom prezenta viziunea cum urmează să fie dezvoltat Chișinăul pe ani înainte, pe diferite componente. Obiectivul nostru este să acoperim tot municipiul cu proiecte de dezvoltare, astfel ca să avem standarde de viață mai bune pentru fiecare”, a declarat primarul general Ion Ceban.

La rândul său, șeful RTEC, Dorin Ciornîi a precizat că troleibuzele pe linia 38 sunt noi, cu mers autonom și o autonomie de 20 de km, astfel pot asigura zonele fără rețea de contact.

„Traseul rutei a fost selectat de cetățeni pe site-ul Primăriei și pe rețelele de socializare, din mai multe variante propuse. Doar că autoritățile locale au decis prelungirea un pic a traseului, pentru a asigura și zona sectorului Botanica cu transport public de mare capacitate”, a precizat șeful RTEC.

Ruta nr 38 are denumirea „str. Alba Iulia – str. Burebista” și următorul itinerar: tur: str. Alba Iulia, str. L. Deleanu, str. Nicolae H. Costin, str. Ion Pelivan, str. V. Belinski, str. Vasile Lupu, str. Constantin Stere, str. A. Șciusev, str. M. Viteazul, str. Albișoara, bd. Iu. Gagarin (Gara), str. Muncești, str. Burebista;

retur: str. Burebista, bd. Dacia, bd. Decebal, bd. Iu. Gagarin, str. Albișoara, str. M. Viteazul, str. Columna,  str. H. Coandă, Piața Dimitrie Cantemir, str. Ion Creangă, str. V. Belinski, str. Ion Pelivan, str. Nicolae H. Costin, str. L. Deleanu, str. Alba-Iulia (stația terminus).

Troleibuzele dispun de sisteme de aer condiționat, sistem de supraveghere video în interior și la exterior, prize USB, destinate călătorilor, pentru încărcarea dispozitivelor electronice, blocuri optice pe bază de LED, oglinzi cu reglaj electric, podea joasă, cu platformă retractabilă, pentru accesul utilizatorilor de scaun rulant.

În ultima perioadă, pe străzile Capitalei au fost puse în circulație 5 troleibuze noi, articulate, produse în Belarus, 20 troleibuze clasice AKSM, 5 troleibuze articulate, de model Solaris, achiziționate din Riga și 20 de troleibuze clasice, de model Škoda.

Ar putea fi o imagine cu autobuz şi în aer liber

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata