Accesul copiilor, restricționat la „Dumbo”, „Peter Pan” sau „Pisicile aristocrate” pe platforma Disney. Desnele ar conține scene rasiste

0 19

Platforma de streaming video Disney+, deţinută de compania Walt Disney, a blocat accesul copiilor cu vârste mai mici de șapte ani să urmărească „Peter Pan”, „Dumbo” și „Pisicile aristocrate” după ce cele trei filme au fost acuzate că au încălcat recomandările de conținut pentru scene de profil rasist.

Filmele nu vor mai apărea în secțiunea pentru copii a aplicației.

Mai mulți părinți din Marea Britanie au fost uimiți după ce au încercat să urmărească mai multe filme difuzate în cadrul platformei Disney, pentru care plătesc un abonament lunar de 5,99 lire, și nu le-au mai găsit.

„Am vrut să mă uit la Peter Pan cu fiica mea, dar nu l-am găsit nicăieri. Atunci mi-am dat seama că mai multe filme au fost eliminate din conturile copiilor.

A fost șocant”, a spus un părinte, citat de Daily Mail.

Conform sursei citate, principalul motiv pentru care Peter Pan a fost restricționat este faptul că se face referire un trib ai cărui membri sunt denumiți „piei roșii,

un mod jignitor de a face referire la amerindieni.

În ce privește filmul The Aristocats, aici este invocat faptul că apare un personaj pisică siameză ce poartă Shun Gon,

ai cărui ochi înclinați și dinți proeminenți au fost descriși ca o caricatură a oamenilor din Asia de Est.

Dumbo, desenul animat din 1941 despre un elefant zburător adorabil, a fost acuzat că a ridiculizat afro-americani sclavi de pe plantațiile sudice.

Acuzația face referie la un grup de ciori ce apare în desenul animat și care sunt conduse de un personaj numit Jim Crow.

Acesta din urmă este o figură simbolică din SUA, care întruchipează un afroamerican care dansează și cântă, ignorând ce se întâmplă în jurul său.

În acest film de animaţie există o scenă în care Dumbo întâlneşte un grup de ciori pe al cărui lider îl cheamă Jim Crow,

un stereotip rasial care reprezintă numele generic al afroamericanului lipsit de inteligenţă care cântă şi dansează, temă preluată în spectacolele

în care un alb îşi vopsea faţa şi mâinile pentru a imita un negru.

În plus, legile Jim Crow sunt legile segregaţioniste aplicate în SUA în perioada 1876-1964 şi îndreptate împotriva americanilor de culoare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata