„Acesta nu este poporul!”. Deputatul Bogdan Țîrdea, despre cine stă în spatele „revoluției tractoarelor”

foto: newsmaker.md
0 206

Deputatul Partidului Socialiștilor (PSRM) Bogdan Țîrdea susține că agricultorii care au protestat pe 16 decembrie în fața clădirii parlamentului luptă cu propriul popor. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, acesta a dat de înțeles că în spatele fermierilor ar sta interese străine, scrie newsmaker.md.

„Am scris încă ieri că agro-milionarii vor încerca să ia cu asalt parlamentul. Nu ne-am înșelat. Poliția ține piept cu greu liderilor fermieri. Misiunea – să intre în parlament, să nu admită adoptarea legii privind limba rusă, știrilor din Rusia, anularea miliardului ș.a. Cineva spune că este „revoluția tractoarelor”, altcineva că este revoluția boierilor. Nu e nicio diferență! Puteți numi acești oameni cum vreți: moșieri, milionari, marionete ale Departamentului de Stat și oligarhi. Un singur lucru este cert – acesta nu este poporul. Este o grămadă de indivizi dirijați de ambasador, care se luptă cu propriul popor, cu dreptul poporului de a vorbi în limba sa”, a scris Bogdan Țîrdea pe pagina sa de Facebook.

Deputatul socialist a comparat protestatarii din rândul fermierilor cu „lacheii”: „Ei luptă împotriva returnării a 40% din propriul pământ, împotriva întoarcerii în proprietatea poporului a stadionului, împotriva anulării legii miliardului. În așa mod procedează numai lacheii. Țineți minte, stimați concetățeni! Ei s-au ridicat împotriva voastră”, a conchis Țîrdea.

În ajun, Bogdan Țîrdea a scris că „protestele agricultorilor sunt doar unul dintre variantele de răspuns a ambasadorului SUA și ale oligarhilor care îl slujesc”. El a mai scris că „ambasadorii UE, SUA și România sunt nemulțumiți de proiectele de legi privind limba rusă și știrile rusești”.

Ciocniri violente s-au produs pe 16 decembrie în fața clădirii parlamentului. Mai mulți agricultori au urcat cu tractoarele pe scările din fața legislativului. Polițiștii au recurs la gaze lacrimogene pentru a dispersa mulțimea. Ulterior, în fața manifestanților a venit deputatul PAS Mihai Popșoi, care a anunțat că formațiunea pe care o reprezintă va depune astăzi o moțiune de cenzură împotriva guvernului Chicu. Acesta a invitat câțiva reprezentanți ai agricultorilor la discuții cu fracțiunile parlamentare. Ulterior, la discuții a venit și a venit și șeful Comisiei parlamentare pentru Agricultură, socialistul Radu Mudreac.

 

 

sursa: newsmaker.md

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata