Actele de studii moldovenești vor fi echivalate cu cele din România

2 5.038

Republica Moldova şi România vor semna Acordul cu privire la echivalarea actelor de studii, potrivit unei declaraţii a ministrului Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Igor Şarov.

Într-o emisiune la TVR Moldova de marți seara, ministrul de resort a precizat că documentul a fost pregătit și urmează a fi expediat spre avizare la București.

”Sper ca într-o scurtă perioadă să treacă prin procedurile de avizare şi să fie benefic pentru cetăţenii Republicii Moldova şi cetăţenii români. Celor care au avut până acum diplome de 10 sau de 11 clase şi nu aveau diploma de bacalaureat, le era recunoscută diploma în România numai dacă aveau şi o diplomă de studii superioare. Acum, în baza semnării acestui act, celor care au diplomă de 10 şi de 11 clase le va fi recunoscut actul de studii”, a spus Igor Şarov.

Ministrul s-a referit şi la recunoaşterea diplomelor de până la Procesul de la Bologna şi după, în cazul în care instituţia este acreditată, de asemenea, va fi recunoscută şi în România.

”Alt exemplu: titlurile de doctor în ştiinţe, în cazul în care în Republica Moldova este confirmat de Agenţia Naţională de Asigurare a Calităţii în Educaţie şi Cercetare, după toate procedurile din România, diplomele se echivalează”, a mai spus ministrul Educației.

 

2 Comentarii
  1. Alexandru spune

    Salut, dar studiile medicale medii de pana la 1990,cu prefectionarile trecute cu o sa fie,am mai fost dusi in eruare de ministru anilor 2008 fix asta a promis ca o sa fim recunoscuti dar ni sa refuzat echivalarea/recunoasterea a studiilor+specializarilor in domeniul sanitar/medical Roman.Cu stima:Alexandru Kolodrevski

  2. Mary spune

    Asa acorduri ar fi bine sa faceti si cu toate tarile din Uniunea Europeana , chiar va rugam mult

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata