Acuzații grave aduse de Navalnîi unui fost cancelar german: “Este plătit de Putin”

0 137

Opozantul rus Aleksei Navalnîi l-a acuzat pe fostul cancelar german Gerhard Schroeder că protejează criminali şi că ia bani de la preşedintele rus Vladimir Putin.

“Gerhard Schroeder este plătit de Putin”, a spus Navalnîi într-un interviu apărut miercuri în cotidianul german Bild, potrivit Agerpres.

“Iar dacă acum încearcă de asemenea să nege acest atac cu otravă, atunci este extrem de dezamăgitor”, a adăugat el.

Navalnîi este în perioada de recuperare în Germania după ce a fost otrăvit cu agentul neurotoxic Noviciok în Siberia în august şi l-a acuzat pe Putin că a ordonat atacul asupra sa. Guvernul rus neagă orice implicare.

Într-un podcast de săptămâna trecută, Schroeder, care are multe legături cu Rusia, a spus că nu există dovezi clare că a fost vorba de un atac, în ciuda descoperirilor experţilor german conform cărora Navalnîi a fost otrăvit cu respectivul agent neurotoxic, dezvoltat în perioada sovietică.

“Este în continuare fostul cancelar al celei mai puternice ţări din Europa. Acum este curierul lui Putin, îi protejează pe criminali”, a declarat Navalnîi.

El a mai spus că nu există niciun dubiu că Schroeder a beneficiat de plăţi secrete din partea lui Putin.

Cine este Gerhard Schroeder

 

În timpul mandatului său (1998-2005), Schroeder, un social-democrat, a colaborat strâns cu Putin şi este în continuare prieten cu el. După ce a ieşit din politică, a ocupat posturi de conducere în companii energetice ruseşti.

El este în prezent preşedinte al proiectului de gazoduct Nord Stream 2, unde singurul acţionar este compania rusă Gazprom, şi conduce de asemenea board-ul companiei energetice de stat Rosneft din Rusia.

Schroeder este de asemenea şi preşedintele board-ului gazoductului Nord Stream, deja finalizat.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata