Administratorul special al Unibank, plasat în arest preventiv pentru 30 de zile

0 30

Ruslan Grate, fostul administrator special al Unibank, a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile. Informația a fost confirmată pe 25 iunie de Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

Hotărârea a fost luată de magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana. Demersul procurorilor admis de către judecători face parte din dosarul denumit generic „frauda bancară”, pe segmentul eliberării a peste 5 milioane de euro din contul garanțiilor bancare din 2015, în cadrul administrării speciale a Unibank.

Reamintim, Ruslan Grate a fost reținut urmare a perchezițiilor din 22 iunie la domiciliul și în biroul de serviciu al acesteia din cadrul Băncii Naționale a Moldovei. Telefoanele, calculatoarele și alți purtători de informații electronice, ridicate în cadrul perchezițiilor, urmează a fi supuse expertizării.

Potrivit legii, infracțiunea de care persoana este învinuită se pedepsește cu închisoare de la 3 la 7 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 ani și 15 ani.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata