Afacerea unor bărbați din Bălți cu substanțe psihotrope cumpărate din farmacii

0 65

Cinci bărbați cu vârste cuprinse între 40 și 57 de ani sunt suspectați de circulația ilegală a drogurilor și a substanșelor psihotropice prin procurarea stupefiantelor din farmacii în baza rețetelor.

În cadrul perchezițiilor de la figuranți au fost ridicate diferite bunuri și obiecte ale infracțiunii și anume: 143 de rețete cu semne de falsificare, (din ele 25 au fost ridicate de la farmacie și 118 de la figuranți), cartele SIM, telefoane mobile, aparate artizanale pentru consumarea drogurilor, pastile psihotrope, 600 ml de metadon în formă lichidă, 10 gr de PVP, carduri bancare.

Dacă rețetele erau realizate pe piața neagră, suma profitului avea să constituie aproximativ 22 000 de lei, iar în cazul realizării substanțelor psihotrope procurate în baza rețetelor false, suma se ridica la aproximativ 60 000 lei.

Ca rezultat al acțiunilor de urmărire penală au fost reținute două persoane pentru 72 de ore.

În continuare sunt întreprinse acțiuni în vederea stabilirii provenienței rețetelor cu semne de falsificare și stabilirea tuturor persoanelor care au participat ori au favorizat comiterea infracțiunilor.

Persoanele culpabile de asemenea infracțiune riscă închisoare de la 3 la 7 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 3 la 5 ani.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata