Agenţia Europeană a Medicamentului anunţă că Rusia nu a depus încă vreo cerere de autorizare în UE a vaccinului său Sputnik V

0 16

Agenția Europeană a Medicamentului a declarat miercuri că nu a primit până acum nicio cerere care să solicite aprobarea vaccinului Sputnik V în spațiul european, relatează angeția Reuters.

Cu toate acestea, Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a declarat că dezvoltatorii vaccinului și-au exprimat interesul ca vaccinul lor să fie luat în considerare pentru a fi revizuit de autoritățile europene.

„Dezvoltatorii au primit sfaturi de la EMA, care le-a oferit cele mai recente recomandări științifice și cu privire la reglementare pentru producerea vaccinului lor”, au spus autoritățile europene.

Autoritatea de reglementare a spus că este în discuții cu Institutul Gamaleya din Rusia, cel care a dezvoltat vaccinul, pentru a stabili următorii pași.

Rusia a împărtășit deja datele din studiul său final cu autoritățile de reglementare din mai multe țări și a început procesul de depunere a documentelor la EMA pentru aprobare în Uniunea Europeană, a declarat Kirill Dmitriev, șeful Fondului Rus de Investiții Directe (RDIF), responsabil pentru comercializarea vaccinului în străinătate.

Studiile au arătat că vaccinul Sputnik V are o eficiență de 91,6% împotriva COVID-19. Până acum, Uniunea Europeană a aprobat trei vaccinuri: Pfizer/BioNtech, AstraZeneca și Moderna.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata