Agricultorii vor să ia cu asalt Capitala. Intrările în Chișinău, împânzite cu tractoare

0 76

Agricultorii vor să ia cu asalt capitala. După ce deputații socialiști din cadrul comisiilor parlamentare agricultură și economie au refuzat întrevederi cu reprezentanții fermierilor-protestatari, mai mulți agricultori care și-au anunțat intenția de a se deplasa cu tractoarele în centrul Chișinăului, scrie sursa citată.

Mai exact, mai multe tractoare stau staționate la intrări în capitală din direcția Sîngera, Stăuceni, Ialoveni și Calea Ieșilor.

Regret foarte mult ca șefii comisiilor parlamentare permanente pentru economia (condusă de socialistul Vladimir Golovatiuc) și agricultură (condusă de socialistul Radu Mudreac) au refuzat azi să întălnească cu reprezentanții fermierilor-protestatari. Sute de agricultori disperați îngheață în tractoare, protestănd impotriva majorării TVA. Totodată, ei solicită compensațiile promise pentru culturile de grupa  doua, compromise de seceta. Dar din partea autorităților fermierii văd deocamdată doar aroganță crasă, care cu certitudinea va fi taxată”, a scris vicepreședintele Parlamentului, liderul fracțiunii Platforma DA, Alexandru Slusari.

Amintim că în cadrul protestelor din 6 decembrie, Vasile Mîrzenco, directorul executiv al Federației Naționale a Fermierilor din Moldova, a declarat fermierii vor continua să protesteze. Mai mult, el a acuzat guvernarea că ar fi încercat „să bage strâmbe între ei și pensionari, medici, profesori”.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata