Ala Nemerenco: Regret numirea în funcţie a lui Nicolae Furtună

0 52

Fostul ministrul al Sănătăţii din Guvernul Sandu, Ala Nemerenco, declară că regretă că l-a numit pe Nicolae Furtună în funcţia de director insterimar al ANSP. Aceasta spune că îl cunoştea ca un bun specialist şi mai mulţi au agreat candidatura sa, însă după venirea pandemiei, a dezamăgit profund.

„Mă întreba cineva dacă există decizii luate în perioada mandatului de ministru pe care le regret. Şi dacă sunt, le-aş putea recunoaşte public? I-am răspuns sincer că da, am luat două decizii pe care le regret şi o să le recunosc public.

Prima este numirea dlui Furtună în funcţia de director interimar la ANSP. Îl cunoscusem anterior ca un specialist bun în domeniul pe care îl gestiona, mi-a fost student la masterat, energic, tânăr şi promiţător, mai deţinuse interimatul interior şi cunoştea situaţia din ANSP. Era nevoie de a reîntoarce într-un ritm rapid funcţionalitatea ANSP, care fusese distrusă în urma reformelor nereuşite în sănătate publică a guvernului Filip. Am cerut sfatul mai multor specialişti din domeniu şi toţi au agreat candidatura. Astfel, la 25 iunie 2019 am semnat ordinul de numire în funcţie de interimar panâ la organizarea concursului. Apropo, concursul pentru funcţia de director a fost organizat deja de noua guvernare şi a fost câştigat de dumnealui, fiind confirmat în funcţie în ianuarie 2020, fapt care mi-a trezit suspecţii deoarece cei care fusese numiţi de mine, nu prea erau acceptaţi de noua conducere”, scrie Ala Nemerenco pe pagina sa de Facebook.

Odată cu venirea pandemiei, însă, Nicolae Furtună a dezamăgit, atât prin acţiunile sale, cât şi prin aroganţa şi cinismul mesajelor, susţine fostul ministru.

„Toate ieşirile sale la TV-ri aduceau mai mult a talkshow-ri decât interviuri a unei persoane cu gândire de stat, dar ultima declaraţie, care a bulversat toată lumea, e pur şi simplu odioasă. Să susţii că orice om cu unele boli cronice e o povară, este pur şi simplu depăşirea oricăror limite.

(…) Astăzi e cert un lucru – dl Furtună trebuie să plece. Nu doar pentru declaraţiile sale cu iz de goebbelsism, ci pentru că a gestionat cum nu se poate de prost situaţia pandemică de la noi. Nu cele 1074 persoane care au decedat cu COVID19 au fost o povară pentru cei dragi lor. Domnul Furtună este o povară pentru noi toţi”, conchide Ala Nemerenco.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata