Ala Nemerenco, replică lui Ion Chicu: Un discurs de offf și văleleu. Trebuie să raportați acțiuni concrete, nu să vă jeluiți

0 113

Premierul Ion Chicu ar trebui să moblizeze prin discursul său, să clădească înredere și să nu să repete de zeci de ori “din păcate”, “nu sunt”, “nu avem”. O spune ex-ministrul Sănătății Ala Nemerenco, ca replică la declarațiile lui Chicu din această dimineață, prin care a spus că numărul de cazuri va crește, locuri în spitale nu sunt, iar personalul medical este la limită, scrie sursa citată.

„O mostră de adresare de ne-Premier. Dvs trebuie să mobilizați, dle Chicu prin discursul dvs, să clădiți încredere, nu să repetați de zeci de ori “din păcate”, “nu sunt”, “nu avem” de parcă ați discuta la gard cu moș Ion un subiect de “jăle” mare. Un premier ar trebui să raporteze oamenilor ce acțiuni concrete întreprindeți să-i apărați de molima asta, nu să spuneți că vă veți ruga domnului ca oamenii de cultură să supraviețuiască când le-ați închis sălile de teatru. Nu să chemați lumea la responsabilitate când Dvs personal și toată elita puterii le-ați oferit doar exemple de iresponsabilitate cu nunțile, cumătriile și sindrofiile voastre. Nu să vă jeluiți că nu aveți personal medical, când Dvs personal ați luat decizii de a pune presiune nebună pe sistemul spitalicesc cu testarea doar a simptomaticilor, când orice student de la medicină vă poate explica că în orice infecție explozia poate fi oprită doar prin măsuri de stopare a răspândirii ei, prin măsuri de prevenire, și nu prin tratament. Acesta nu este un discurs de premier. E un discurs de offf și văleleu. Și mă ia groaza să vă văd la ședința ONU prezentând cazul de “succes” al Republicii Moldova…”, a comentat Ala Nemerenco.

Amintim că, bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus, în R.Moldova, a ajuns la 107 017 cazuri. Bilanțul deceselor a ajuns la 2290.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata