Ala Nemerenco spune că vaccinul Sputnik V ar urma să fie „comercializat doar în instituții private și doar contra plată”

0 53

Consilierul prezidențial pentru Sănătate, Ala Nemerenco, într-o postare pe pagina sa de Facebook, a dat de înțeles că în spatele înregistrării vaccinului rus

ar sta anumite interese. Totodată, oficialul a specificat că unii deputați ar orchestra dezinformări, fără a preciza, însă, la cine se referă.

„Întrebarea mea este – de ce deputații care orchestrează aceste dezinformări nu au făcut și nu fac niciun efort să aducă o donație de vaccin măcar echivalentă

celei din România? Deși s-ar putea și mai mult. Ei fac doar ședințe și dau indicații. Asta când au avut în 2020 un ditamai propriu Guvern în mâinile lor.

Și nu au făcut nimic ca să asigure țara cu vaccin. Noroc de COVAX cu ale lui 20%. Și asta în timp ce toate țările prin lunile septembrie-noiembrie 2020

deja semnau contracte pentru a avea asigurat vaccinul.
Dar știți de ce ei doar vorbesc și atacă? Și nu fac nimic? Fiindcă înregistrarea la Agenția Medicamentului nu s-a făcut pentru ca dvs, cetățenii, să aveți acces la Sputnic.

Ci pentru că un lot de câteva sute de mii de doze de această marcă așteaptă să primească autorizația de import pentru ca să fie introdus în țară.

Și să fie comercializat doar prin instituții private și doar contra plată. Doriți să supraviețuiți? Fiți buni și plătiți.

Poate din acest motiv nu s-a făcut niciun efort pentru a pune la dispoziția oamenilor vaccin gratuit și în cantități suficiente?
D-lor deputati, sănătatea oamenilor nu este o competiție. Avem nevoie de milioane de doze, este loc pentru toți.

Noi vom munci in continuare pentru a aduce vaccinuri calitative pentru că trebuie să vaccinăm și pedagogii, și polițiștii, și pompierii, și mulți alții.

Nu contează țara de producție, contează dragostea față de țara ta și oamenii ei”, scrie Nemerenco în postarea sa.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata