Alaiba: Salariul de deputat este cel mai mic salariu, pe care l-am avut în viața mea

0 50

Deputatul PAS a revenit astăzi cu răspunsul privind salariul de deputat în 2022, după ce Guvernul a majorat salariile demnitarilor.
Dumitru Alaiba declară că ”Pentru luna ianuarie nu am primit salariul, deci nu pot să vă spun cu exactitate, dar nici nu vreau să fiu imprecis, transmite omniapres.md. Nu-mi place să dau cifre cu „aproximativ”.
Salariul de deputat este cel mai mic salariu pe care l-am avut în viața
1. Nu mă plâng, nu vreau asta să pară arogant, dar salariul de deputat este cel mai mic salariu pe care l-am avut în viața mea. O singură excepție – Cancelaria de Stat prin 2009-2010. Toată viața nu m-am ocupat cu scheme (alea de obicei sunt la salarii mici), dar am încercat să-mi asigur un venit confortabil.

2. Orice salariu, mare sau mic, trebuie meritat. Atâta timp cât voi fi plătit din banul contribuabilului, voi depune tot efortul ca să arăt cum merit acest salariu. Așa cum mă va duce capul. Dar cu siguranță nu sunt în parlament pentru salariu. Sunt aici ca să las ceva după mine.

3. Salariile demnitarilor nu trebuie să fie secret de stat. Trebuie să fie o pagină web simplă, unde oricine să poată intra și vedea ce ministru, deputat, șef de agenție, și cât primește. Fix ca în Estonia. Vorbim despre banul cetățeanului. Când cheltui banul omului, minimul pe care l-ai putea oferi în schimb este transparența deplină. Am un proiect de lege încă din legislatura precedentă pe care sper să-l promovăm cât mai rapid. Aștept avizul de la Ministerul Finanțelor, a mai scris Dumitru Alina.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata