Alegătorii din Leova au votat cu lumina stinsă

0 61

Secțiile de votare din orașul Leova au rămas pentru aproximativ 40 de minute fără energie electrică.

Informația a fost confirmată pentru ZdG de mai mulți membri ai birourilor secțiilor de votare din circumscripția Leova, care ne-au comunicat însă că procesul de vot nu a fost întrerupt și a derulat în regim normal.

„În secția noastră nu a fost lumină cam vreo 40-45 de minute, dar cu întreruperi, se aprindea și iar se stingea. Au fost puțini alegători în această perioadă și am stat în secție, liniștiți. Poliția a fost la ușă, cu farurile mașinii aprinse, și a fost liniște, nu am avut provocatori. Procesul de vot a continuat pentru că aveam baterii, am aprins telefoanele”, ne-a comunicat Casapu Angela, președintă a unui biroul electoral din cadrul orașului.

Aceasta a mai precizat că întreruperi de energie ar fi fost în cinci din cele 7 secții de votare din Leova, iar motivul a fost un accident produs în afara orașului.

Astăzi, peste 3,2 milioane de cetăţeni ai R. Moldova cu drept de vot sunt așteptați să participe, la alegerile prezidențiale. Centrele de votare sunt deschise între orele 07:00 și 21:00.

În cursa pentru președinție s-au înscris opt candidați: Renato Usatîi, candidatul Partidului Politic Partidul Nostru; candidatul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase; candidatul Partidului Liberal Democrat, Tudor Deliu; candidatul independent Igor Dodon; candidatul Partidului Politic Șor, Violeta Ivanov; candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu; candidatul Partidului Unității Naționale, Octavian Țîcu; candidatul Blocului Electoral UNIREA, Dorin Chirtoacă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata