Alegeri în Armenia: Paşinian revendică victoria, Kociarian contestă rezultatele şi acuză fraude

0 101

Prim-ministrul Nikol Paşinian a revendicat victoria în alegerile legislative de duminică desfăşurate în Armenia, partidul său ieşind pe primul loc conform rezultatelor parţiale, transmite AFP.

″Ştim deja că am obţinut o victorie convingătoare în alegeri şi că vom avea o majoritate convingătoare în parlament”, a spus Paşinian, într-un discurs transmis în direct pe pagina sa de Facebook.

“Poporul ne-a dat un mandat pentru dictatura dreptului şi a legii şi trebuie să-l folosim imediat”, a continuat el.

Nikol Paşinian şi-a chemat susţinătorii la o întâlnire luni, la ora 20:00, în Piaţa Republicii din centrul capitalei Erevan.

“Poporul armean a dat partidului nostru, Contractul Civil, mandatul de a conduce ţara şi mie personal de a o conduce ca prim-ministru”, a adăugat el.

Formaţiunea politică pe care o conduce Nikol Paşinian a obţinut aproape 59% din voturi, faţă de aproape 19%, cât a obţinut principalului rival, Alianţa Armenia condusă de fostul preşedinte Robert Kociarian, după numărarea buletinelor de vot în peste 30% din secţiile de votare.

Alianţa Armenia a contestat însă rezultatele parţiale ale alegerilor legislative desfăşurate duminică.

“Alianţa Armenia îşi fixează drept obiectiv studierea cu atenţie a presupuselor fraude şi a celor semnalate. Şi până când aceste întrebări nu vor primi un răspuns satisfăcător, blocul nu va recunoaşte rezultatele scrutinului”, se arată într-un comunicat de presă dat publicităţii de formaţiunea de opoziţie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata