„Alegerile au fost competitive și transparente”. Concluziile observatorilor din partea CSI

0 16

La scrutinul din 11 iulie nu au fost înregistrate încălcări care ar fi putut influența rezultatele alegerilor parlamentare anticipate. La această concluzie au ajuns observatorii din partea Consiliului Adunării Interparlamentare a statelor membre ale CSI. Declarații în acest sens au fost făcute de Dmitri Kobițki, șeful misiunii de observare, astăzi, 12 iulie.

Potrivit observatorilor din CSI, votarea s-a desfășurat într-o atmosferă calmă. Membrii misiunii au fost prezenți la numărarea voturilor și au observat că această procedură a fost efectuată în conformitate cu cerințele Codului electoral. Observatorii din partea CSI nu au înregistrat încălcări care ar fi putut influența rezultatele alegerilor”, a spus Dmitri Kobițki.

„Misiunea consideră că organele electorale din Moldova au asigurat condiții pentru realizarea drepturilor cetățenilor la libera exprimare a voinței. Misiunea de observare ajunge la concluzia că alegerile din 11 iulie au avut loc în conformitate cu Constituția Republicii Moldova și au fost competitive și transparente”, a mai spus Dmitri Kobițki.

Amintim că, potrivit rezultatelor preliminare, după procesarea a 99,95% din procesele verbale, în Parlament au acces trei concurenți electorali: PAS (52,72%), BECS (27,24%) și Partidul „ȘOR” (5,75%).

Dacă scrutinul va fi validat de Curtea Constituțională, cele mai multe mandate de deputat le va obține PAS: 62-63. BECS poate miza pe 32 de fotolii de parlamentar, iar Partidul „ȘOR” pe  6 locuri.

 

sursa: newsmaker.md

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata