Alertă cu bombă la Judecătoria Buiucani

0 26

 

Alertă cu bomba la Judecătoria Chișinău cu sediul în sectorul Buiucani al capitalei. Potrivit poliției, un bărbat a telefonat la 112 și a anunțat că în incinta instituției a fost plasat un obiect explozibil.

Apelul a fost înregistrat la ora 14:49 min. La fața locului imediat au reacționat și s-au deplasat toate serviciile specializate: Batalionul de patrulare și reacționare operativă al DP mun. Chișinău, grupa operativă a Inspectoratului de Poliție Buiucani, angajații IGSU fiind solicitată intervenția specialiștilor de la Bomteh. Forțele de ordine imediat au evacuat toți angajații și cetățenii care la moment se aflau în incinta clădirii.

La moment toate serviciile specializate activează la fața locului. Angajații poliției întreprind toate măsurile în identificarea persoanei care a efectuat apelul, toate circumstanțele urmează a fi stabilite.

O alertă falsă cu bombă costă bugetul de stat 30 de mii de lei, dar cheltuielile pot ajunge până la 100 mii, în cazul unor locaţii precum gara sau aeroportul, unde întreaga activitate este dată peste cap pentru câteva ore. Autorii alertelor false riscă până la doi ani de puşcărie, amenzi de până la 49 mii de lei sau 240 de ore de muncă în folosul comunităţii.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata