Alertă cu bombă la secția de votare din Frankfurt

0 30

Comisia Electorală Centrală (CEC) anunță că, cu câteva minute în urmă, reprezentanții Poliției din orașul Frankfurt, Germania, au comunicat despre recepționarea unui apel telefonic cu privire la plasarea unei bombe la secția de votare nr. 1/349 Frankfurt.

În scurt timp, la fața locului s-au deplasat serviciile specializate germane pentru a efectua verificări și discuții suplimentare.

„Funcționarii din cadrul biroului electoral evaluează operativ situația și, în funcție de evoluția acesteia, vor lua decizii despre activitatea de mai departe a secției de votare”, se arată într-un comunicat remis de CEC.

Consulatul General al R. Moldova la Frankfurt pe Main anunță că până la orele 13:00, la secția de votare nr. 1/349 din or. Frankfurt au votat 2970 persoane. Astfel, secția mai dispune doar de 2030 buletine de vot. Oamenii, veniți în număr mare la această secție, protestează și scandează „Vrem să votăm!”.

Duminică, 15 noiembrie, în R. Moldova are loc al doilea tur al scrutinului prezidențial. Votarea a început la ora 7:00 și se încheie la ora 21:00. Pentru scrutinul prezidențial din 15 noiembrie 2020, au fost constituite, în total, 2.143 de secții de votare.

Cetățenii R. Moldova își vor alege astăzi președintele dintre doi candidați care au obținut cele mai multe voturi în primul tur: Maia Sandu, candidata Partidului Acțiune și Solidaritate și Igor Dodon, candidat independent, susținut de Partidul Socialiștilor din R. Moldova.

Spre deosebire de primul tur, când a fost necesară prezența a cel puțin ⅓ din alegătorii înscriși în listele electorale, în turul doi de scrutin, alegerile se vor declara valabile, indiferent de numărul alegătorilor care au participat la alegeri.

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata