Alerte de călătorie: Restricții de intrare pentru moldoveni în alte țări

0 265

Au fost publicate noile alerte de călătorii peste hotare, astfel că cetățenii Republicii Moldova, care planifică o vacanță ar trebui să cunoască datele necesare.

România a eliminat restricțiile de intrare pentru cetățenii Republicii Moldova, dar la ei este instituită Starea de alertă începând cu 12 iulie. Astfel, regula este purtarea măștilor de protecție, respectarea măsurilor anti Covid-19. „Având în vedere că legislația română nu stipulează expres lista actelor justificative, recomandăm consultarea autorităților Poliției de Frontieră a României, pentru a verifica condițiile de călătorie instituite, precum și actele justificative solicitate”, se menționează într-o notă informativă a Ministerului de Externe de la Chișinău.
În Ucraina, se păstrează regulile de săptămâna trecută, astfel că pentru a intra pe teritoriul Ucrainei, trebuie să prezentați:

rezultatul negativ al testării COVID-19 (prin metoda PCR), efectuat nu mai târziu de 72 ore înainte de trecerea frontierei de stat sau

– rezultatul negativ al testului rapid pentru determinarea antigenului coronavirusului SARS-CoV-2 (RAT), efectuat nu mai târziu de 72 ore înainte de trecerea frontierei de stat sau

– certificat medical emis de autoritățile medicale ale Republicii Moldova ce confirmă primirea unui curs complet de vaccinare contra COVID-19, cu vaccinuri care sunt incluse în lista OMS.

Pentru mai multe informații, vă îndemnăm să consultați pagina oficială a Ministerului de Externe sau accesați aici.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata