Alexandr Kalinin renunță la intenția de a conduce țara. Ce legătură are președintele Dodon și PSRM?

0 93

Președintele formațiunii politice „Partidul Regiunilor” Alexandr Kalinin a anunțat pe 22 septembrie că renunță să participe în calitate de candidat la alegerile prezidențiale și sistează procesul de colectare de semnături pentru înscrierea sa. Pe pagina sa de Facebook, politicianul a explicat că a luat această decizie după ce un membru al grupului său de inițiativă ar fi fost agresat fizic, scrie sursa citată.

Potrivit lui Kalinin, unul dintre activiștii din grupul său de inițiativă a fost bătut în raionul Drochia de către un alt activist, care aduna semnături în susținerea candidaturii lui Igor Dodon.

„Vă anunț, domnule Dodon, despre ceea ce fac reprezentanții dvs. Bănuiesc că au primit permisiunea de a recurge la astfel de acțiuni. Vă informeaz că nu ne vom înregistra, lăsați-ne oamenii în pace. Mai departe vom acționa conform legii”, se arată în declarația lui Kalinin.

Politicianul a precizat că va organiza o conferință de presă și va oferi detalii despre planurile sale ulterioare.

Contactată de NM, purtătoarea de cuvânt a Partidului Socialiștilor a declarat că nu știe nimic despre acest caz. „Dacă vom afla, vom comenta. Deocamdată nu avem ce să comentăm, cineva a bătut pe altcineva. Ce legătură avem noi cu asta?”, a menționat secretarul de presă al PSRM, Irina Astahova.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata