Alexandr Slusari descrie două variante prin care s-ar ajunge la alegeri anticipate

0 184

Vicepreședintele Parlamentului și deputatul Platformei DA, Alexandr Slusari, susține că există două variante care duc la alegeri parlamentare anticipate. Una presupune că Guvernul Chicu se mai menține câteva luni, dar până la urmă ar cădea din cauza presiunilor societății și alta presupune demisia benevolă al actualului Executiv odată cu învestirea în funcția de președinte a Maiei Sandu. „Demisia lui Chicu la final de an, ar fi un lucru bun și un cadou pentru cetățeni”, a adăugat deputatul PAS Mihai Popșoi. Declarațiile celor doi deputați au fost făcute la emisiunea Secretele Puterii la Jurnal TV.

Una din cele două scenarii ce vor duce oricum, în opinia deputatului Alexandr Slusari, la alegeri parlamentare anticipate ar fi fie încercarea din partea lui Igor Dodon și a PSRM de a păstra actualul Guvern minoritar. „Cu sprijinul, nu știu cui.  În afară de coaliție oficială sau neoficială cu partidul Șor, nu văd cine-l poate sprijini. Nu știu cât va exista acest Guvern pentru că va exista presiunea pe intern a societății. Plus că pe extern, orice coaliție cu Șor e mai mult decât periculoasă. Țara rămâne izolată și condițiile pot să se agraveze. Dodon dacă are acest tupeu, putem aștepta că 2-4 luni șă țină, dar acest Guvern va pleca și vor fi alegeri anticipate”, spune Slusari.

Un alt scenariu presupune demisia Guvernului Chicu odată cu învestirea în funcția de președinte a Maiei Sandu. „Și după asta sunt două subvariante. Una ca imediat să se declanșeze alegeri Parlamentare anticipate cu toate riscurile existente, fără buget, investiții capitale și alte riscuri, dar care e  cea mai plauzibilă variantă. Sau alta, ca pe scurt timp să se formeze, dacă matematic se permite, un Guvern tranzitoriu pro-european, care cumva va rezolva niște probleme stringente ca: deblocarea relațiilor internaționale, aprobarea politicii bugetar-fiscală, bugetele, soluție pentru gestionarea crizei pandemice. Și apoi alegeri anticipate”, a precizat deputatul Platformei DA.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata