Alexandru Slusari a cerut informații oficiale privind decorarea omului de afaceri Mihail Aizin cu ordinul Gloria Muncii

0 83

Vicepreședintele parlamentului, deputatul Platformei Demnitate și Adevăr (DA) Alexandr Slusari a solicitat informații oficiale privind decorarea omului de afaceri Mihail Aizin cu ordinul Gloria Muncii. Politicianul a expediat un demers în acest scop către secretarul general al aparatului președintelui, Nicolae Posturusu.

Într-o postare publicată pe 22 septembrie pe pagina sa de Facebook, Alexandr Slusari scrie că este curios pentru care merite Mihail Aizin a fost decorat cu ordinul Gloria Muncii.

„Atrag atenția societății și, în special, a producătorilor autohtoni, că acest domn, dincolo de trecutul său „glorios”, mai este și proprietarul rețelei de supermarketuri Fidesco. Probabil, nu este o coincidență faptul că deja de mai bine de 6 luni comisia parlamentară economie, buget și finanțe blocează proiectul de lege, care prevede ca pe rafturile magazinelor produsele autohtone agroalimentare să fie prezente în proporție de minim 50 %. Totodată, anume socialiști au propus excluderea din proiect a normelor care reduc veniturile supermarketurilor în raporturile acestora cu furnizorii produselor. Se vede că Igor-supermarket știe pe cine trebuie de decorat!”, a scris Slusari.

În scrisoarea adresată secretarului general al administrației prezidențiale, Slusari a cerut să fie informat cine anume l-a propus pe Aizin pentru această distincție.

Reacția vine după ce, în ajun, anticorupție.md a scris că omul de afaceri Mihail Aizin, alias Kitaeț, cunoscut în anii 90 ca lider al unui grup criminal organizat, a fost apreciat recent de către președintele Igor Dodon cu ordinul „Gloria Muncii”. Potrivit jurnaliștilor, afaceristul s-ar afla în spatele mai multor atacuri raider.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata