Alexandru Slusari: Centrala de la Cuciurgan micșorează volumele de energie electrică livrată pe malul drept al Nistrului

0 74

Centrala termoelectrică de la Cuciurgan micșorează de astăză volumele de energie electrică livrată pe malul drept al Nistrului. Despre asta scrie pe pagina sa de Facebook, Alexandru Slusari, fost vicepreședinte al Parlamentului, care susține că Cuciurganul ar avea avertizare în acest sens de la Tiraspoltransgaz.

„Prin urmare, începând cu 25 octombrie va fi sporit importul energiei electrice din Ucraina, orientativ 2 milioane KWh/zi. Acest lucru deja îl puteți vedea în cifre pe pagina Moldelectrica la capitolul Starea sistemului energetic al Republicii Moldova. Deocamdată, nu este clar dacă ac

Vineri, Parlamentul Republicii Moldova a decretat stare de urgență în sectorul energeticii, în condițiile în care nu avem, deocamdată, un contract cu Gazprom, iar majoritatea întreprinderilor din țară au trecut pe păcură. Între timp, negocierile cu Rusia continuă, dar sunt departe de finalitate.

Presa rusă scrie că în timpul acestora, Gazprom ar fi propus R. Moldova gaz la un preț de piață, cu o reducere de 25 %. Delegația R. Moldova ar fi insistat, însă pe un preț de două ori mai mic.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata