Alexandru Slusari cere Procuraturii să spună dacă Vladimir Andronachi are vreun statut în dosarele legate de furtul bunurilor Republicii Moldova în Ucraina

0 83

Preşedintele fracţiunii parlamentare a Platformei DA, Alexandr Slusari, solicită să-i fie prezentată informaţia oficială de la Procuratura Generală privind numărul dosarelor penale pe subiectul furturilor bunurilor Republicii Moldova în Ucraina şi statutul juridic al deputatului Vladimir Andronachi în cadrul acestora.

Potrivit unui comunicat de presă al Platformei, situaţia privind proprietăţile Republicii Moldova în Ucraina a fost pusă în discuţie la şedinţa Consiliului Suprem de Securitate, în cadrul căreia Alexandru Slusari a prezentat informaţia de alternativă, confirmată în mare parte de reprezentanţii altor autorităţi abilitate. Alexandr Slusari a menţionat că în ultimii 7-8 ani ţara noastră a pierdut sau aproape a pierdut zeci de obiecte în ţara vecină, iar prejudiciul este de sute de milioane lei. Aceste obiecte sunt cele două cariere de extragere a zăcămintelor, sanatoriul Moldova din Odesa, terenul aferent clădirii consulatului Moldovei în Odesa, câteva baze de odihnă distruse până la temelie.

Deputatul consideră că actuala conducere a APP şi a Cancelariei de stat continuă să protejeze delapidarea proprietăţilor noastre:

„Acest guvern interimar a primit solicitarea de la un birou de avocaţi din Ucraina de a ceda drepturile litigioase pe sanatoriul Moldova din Odesa şi actualmente pregăteşte procedura. În cadrul şedinţei CSS a fost confirmat că în spatele mai multor scheme criminale cu patrimoniul Moldovei în Ucraina se află deputatul Vladimir Andronachi. În acest context solicit informaţia oficială de la Procuratura Generală privind numărul dosarelor penale pe subiectul furturilor bunurilor Republicii Moldova în Ucraina şi statutul juridic al deputatului Andronachi în cadrul acestora.”

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata