Alexandru Slusari, despre „problema grâului din Rezerva de Stat”: Nici un kilogram nu a fost scos spre export

0 81

Marți, 30 martie, va avea loc ședința Consiliului Suprem de Securitate (CSS). Despre aceasta a anunțat vicepreședintele Parlamentului și deputatul Platformei Demnitate și Adevăr (PPDA), Alexandr Slusari, precizând că în cadrul ședinței, deputatul PPDA, Chiril Moțpan va pune în discuție subiectul privind grâului

din rezerva de stat.

Potrivit deputaților PPDA, la împrospătarea grâului din rezerva de stat trebuie să fie dat prioritate brutăriilor din țară, care să cumpere grâul pentru producerea pâinii.

„Orice grâu care se păstrează în rezerva de stat se împrospătează. Doar că grâul acesta se împrospătează într-un an de secetă și prețurile sunt destul de înalte.

O mare mare întrebare cum se va întâmpla acest proces. Aici avem o problemă majoră, până la recolta nouă de grâu mai avem patru luni,

dar grâu tot mai puțin și mai puțin în țară și putem să asistăm la explodarea prețurilor Și deja apare problema la prețurile la pâine.

În acest context este foarte important ca procedura împrospătării grâului să fie transparentă”, a declarat vicepreședintele Parlamentului, Alexandr Slusari.

Potrivit deputatului, în acest sens se pregătește o hotărâre de Guvern care ar permite împrospătarea a 24 de mii de tone de grâu.

„Vă informăm că se pregătește o hotărâre de Guvern, timp de o lună deja, unde este prevăzut ca împrospătarea rezervelor de stat să fie în volumul de 24 de mii de tone de grâu. Acest volum poate fi împrospătat doar în baza unei Hotărâri de Guvern.

Aici noi cerem maximă transparență și după ce criterii va fi distribuit acest grâu. Cu o solicitare știu că a venit Franzeluța, care fabrică pâine socială”,

a anunțat Alexandr Slusari, care a adăugat că subiectul va fi abordat și în cadrul CSS de către deputatul PPDA, Chiril Moțpan.

Amintim că, președinta Maia Sandu solicită în regim de urgență ca Guvernul să impună resrticții temporare privind exportul de grâu din rezervele de stat.

Solicitarea vine după ce, sâmbătă, 27 martie, liderul Partidului Democrația Acasă, Vasile Costiuc, a postat un clip video pe pagina de Facebook

în care acesta declara că camioane încărcate cu grâu din rezerva de stat au fost duse în potrul Giurgiulești pentru a fi exportate.

Mai jos poate fi urmărită conferința de presă al deputaților PPDA, Alexandr Slusari și Chiril Moțpan.

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata