Alexandru Slusari: Politica fiscală pentru 2021 conține prevederi periculoase

0 68

Platforma DA anunță că proiectul Politicii bugetar fiscale 2021, propus spre dezbateri de Ministerul Finanțelor, conține „prevederi foarte periculoase pentru sectorul agrar, businessul mic și mijlociu și autonomia locală și sunt favorabile pentru concentrarea economiei”, motiv pentru care formațiunea, cel mai probabil, nu va susține inițiativa respectivă. Anunțul a fost făcut de președintele fracțiunii Platforma DA, vicespeakerul Alexandru Slusari.

„Am făcut prima analiza proiectului politicii fiscale pentru anul 2021. Evident că vom avea o expertiza comprehensivă și discuții la partid și la fracțiune pe acest subiect. Însă, puțin probabil că Platforma DA va susține aceste modificări, care conțin prevederi foarte periculoase pentru sectorul agrar, businessul mic și mijlociu și autonomia locală și sunt favorabile pentru concentrarea economiei”, a scris el.

Politicianul a enumerat mai multe puncte pe care Platforma DA nu va susține:

1. Micșorarea cotei TVA pentru inputuri pănă la 12 % se face în interesul unui grup îngust de antreprenori. În condiția cănd nu există un mecanism de control asupra prețurilor, nu este plafonat adaosul comercial la furnizorii de inputuri, iar Consiliul Concurenței nu este funcțional, nu există nici o garanția că prețurile la fertilizanți și pesticide se vor micșora. Totodată, la agricultorii se va reduce TVA la întrare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata