Alexandru Slusari: Republica Moldova va trebui să aleagă una din 3 opţiuni

0 83

Vicepreşedintele Platformei DA,Alexandr Slusari, şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la intenţia mai multor facţiuni de a sprijini extinderea împuternicirilor

actualului govern solicitată de premierul interimar Aureliu Ciocoi.

Potrivit Infotag, Slusari a scris despre acest lucru pe reţelele de socializare, fiind nemulţumit de faptul că “majoritatea deputaţilor discută problema acordării guvernului Ciocoi dreptul de a semna acorduri internaţionale şi de a rectifica bugetul”.

“Urmând această cale, riscăm să menţinem acest guvern interimar pentru o perioadă nedeterminată.

El va avea aproape toate prerogativele unui executiv legitim, dar nu va fi pasibil de sancţiunile Parlamentului”, s-a arătat indignat deputatul, considerând această situaţie “visul grupărilor politico-criminale”.

El consideră că, “în situaţia actuală, Moldova va trebui să aleagă una din trei opţiuni:

1. guvernul legal al coaliţiei Şordon; 2. blocajul şi haosul pe o perioada îndelungată cu acest guvern interimar, dar cu atribuţii aproape depline şi fără alegeri anticipate 3. un guvern proeuropean democratic cu un mandat scurt, care va rezolva fără încalcări constituţionale cele mai stringente probleme ale ţării şi va asigura alegerile parlamentare anticipate libere şi corecte”.

Prin acesta din urmă, el se referă probabil la formatul partidului său, reamintind că Platforma DA şi-a exprimat disponibilitatea

de a “prelua responsabilitatea guvernului în această situaţie premergătoare catastrofei”, propunându-l pe liderul său Andrei Năstase în calitate de prim-ministru.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata