Alexandru Stoianoglo: Nu există niciun fel de dovezi în dosarele penale pornite pe numele lui Renato Usatîi. Trebuie clasate

0 1.224

Procurorul general, Alexandru Stoianoglo, declară că nu există niciun fel de dovezi în dosarele penale pornite pe numele lui Renato Usatîi, în perioada fostului regim oligarhic controlat de Vladimir Plahotniuc și că acestea trebuie clasate. Stoianoglo a făcut declarația aseară, în cadrul emisiunii “Politica”, moderată de jurnalista Natalia Morari.

“În aceste dosare, nu există nicio dovadă în legătură cu Renato Usatîi, dar pentru a lua o decizie, trebuie, formal, să-l audiem formal. Domnul Usatîi nu găsește deocamdată timp pentru a discuta cu procurorii. Dar dumnealui este la curent, a fost anunțat despre acest lucru”, a declarat Stoianoglo.

El a reiterat declarațiile făcute anterior cu referire la cele 38 de dosare motivate politic și anume că Procuratura Generală “este de acord cu nota dată de un șir de organizații internaționale, în dosare fiind remarcate elemente de persecuții politice.”

 

Amintim că în februarie 2020, procurorul general Alexandru Stoianoglo a anunțat despre instituirea unui grup format din șase procurori pentru evaluarea a 38 de dosare politice, intentate în perioada regimului Plahotniuc. Șapte dintre acestea au fost deschise pe numele membrilor Partidului Nostru.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata