Alexei Tulbure: Pentru victoria lui Dodon mai lucrează Plahotniuc, Șor și Filat

foto: stiri.md
0 159

„Pentru victoria lui Igor Dodon la alegerile prezidenţiale lucrează şi Vlad Plahotnic, şi Ilan Şor, şi Vlad Filat”,- este de părere directorul Institului de istorie orală Alexei Tulbure.

După cum relatează Infotag, el a numit aceste persoane ” o adunătură politică toxică, care formează o coaliţie, deoarece pentru ele alegerile parlamentare anticipate reprezintă o catastrofă politică”, transmite stiri.md.

Tulbure a subliniat că fiecare are rolul său în campanie, dar toţi aceştia pretind la o bucată din tortul puterii după alegeri.

„Alegerile preşedintelui nu vor aduce nimic cetăţenilor. Doar alegerile parlamentare anticipate poate să aducă un real folos. Dar, se vede, ele nu vor avea loc.

Despre necesitatea lor a vorbit mult Dodon, însă analiza arată că preşedintele, indiferent de orice rezultat al campaniei prezidenţiale, va încropi o majoritate parlamentară”, consideră expertul.

După el reiese că blocarea şedinţei de judecată în dosarul Şor(care continuă de 3 ani- „I”) indică în mod direct că o componentă a coaliţiei va fi formată din deputaţii partidului „Şor”.

La socialişti şi partidul „Şor” vor adera Eugen Nichiforciuc şi alţii.

În coaliţie va intra Vladimir Andronache, care, după cum se vorbeşte, va cumpăra un alt partid şi va racola un grup ordinar de transeişti din Pro moldova lui Andrian Candu.

Unora din această coaliţie le vor plăti burse în mărime de câteva mii de euro, lunar. Pentru un asemenea final al alegerilor lucrează şi fugarul Plahotniuc. Victoria la alegeri a lui Dodon este condiţia libertăţii lui.

În timp ce victoria candidatului pro european va schimba radical situaţia în ce priveşte arestul şi judecarea lui Plahotniuc, a remarcat expertul.

În viziunea lui, „Dodon se teme de revenirea lui Plahotniuc, deoarece vor urma demascări care îl vor viza pe dânsul, de aceea imitarea căutării lui va mai dura”.

„Pentru Dodon lucrează şi Filat, pentru care este important să nu fie condamnat pentru infracţiunile comise: hoţie, corupţie, abuz de putere.

Dodon la cârma statului este o garanţie că Filat nu va fi judecat.

Revenirea lui în politică înseamnă că nu se va întoarce în închisoare,- presupune Tulbure, accentuând că ” toată această farsă se desfăşoară pe fundalul extinderii pandemiei”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata