Amazon ne citește în palmă. Cum vom putea plăti în viitorul apropiat

0 137

Plata cu smartphone-ul s-a demodat. Amazon vrea să îți citească în palmă.
Cel mai mare retailer online din lume lansează un nou sistem de plată asa ca în loc de card, smartwatch sau telefon, îți pui palma pe un scanner și plătești ce ai cumpărat.

Ca să îți înregistrezi palma, scanezi prima dată cardul la terminalul de plată, apoi palma pentru ca sistemul să facă legătura între cele două.
Noile Scannere Amazon One vor fi testate inițial în magazinele Amazon din Seattle. Inovația celor de la Amazon a stârnit reacții contradictorii.

Amazon spune că poartă discuții pentru a oferi dispozitivul și altor magazine din SUA. Compania are peste 876.000 de angajaţi la nivel mondial. Jeff Bezos, fondatorul companiei, a devenit primul om cu o avere de peste 200 miliarde de dolari.

“Nimeni nu ar trebui să ofere date biometrice pentru a cumpăra bunuri și servicii. Încercarea Amazon de a normaliza dispozitivele de plată biometrice riscă să construiască o lume în care suntem mai ușor de supravegheat și asta îi privează pe oameni de putere”, spune Silkie Carlo, directorul organizației neguvernamentale Big Brother Watch.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata