Ambasadorul Daniel Ioniţă, despre posibilitatea cetăţenilor Republicii Moldova cu cetăţenie română de a se vaccina în România

0 35

Moldovenii care dețin cetățenie română sunt eligibili să se înscrie pe Platforma Națională de Vaccinare de peste Prut și dacă se încadrează într-o anumită categorie, pot fi vaccinați. Despre aceasta a declarat ambasadorul României în R. Moldova Daniel Ioniță la emisiunea Cutia Neagră de la TV8.

Diplomatul a spus că cei care vor merge să se vaccineze, în funcție de etapa în care se vor deplasa, vor trebui: fie să stea în autoizolare, fie să prezinte un test negativ la COVID-19, la intrarea în România.

„Dacă vrei să te vaccinezi, totuși, poți să faci testul COVID-19. Intri în România cu testul COVID-19, ai făcut vaccinul și revii în Republica Moldova. Acest vaccin de asemenea te va scuti pe viitor, pentru că va reprezinta un pașaport pentru libera circulație”, a declarat Daniel Ioniță.

Diplomatul a precizat că studenții basarabeni care învață în România sunt eligibili pentru etapa a treia de vaccinare, care începe în o lună de zile.

În Republica Moldova, campania de vaccinare a început pe 2 martie, după donarea primului lot de vaccinuri din partea României. Primii sunt vaccinați lucrătorii medicali.

Amintim că țara noastră este primul stat din Europa care a primit vaccinuri gratis pe platforma COVAX.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata