Ambasadorul Germaniei în China a murit subit, la mai puțin de două săptămâni de la numirea în funcție

0 135

Jan Hecker, ambasadorul Germaniei în China, a murit subit, la vârsta de 54 de ani, la mai puțin de două săptămâni de când a preluat postul din Beijing, informează The Guardian.

“Suntem profund îndureraţi și șocați să aflăm de moartea subită a ambasadorului Germaniei în China. Inimile noastre sunt alături de familia, prietenii și colegii săi în acest moment”, se arată într-o declarație oficială a ambasadei Germaniei în China.

Jan Hecker a preluat funcţia de ambasador al Germaniei în China la data de 24 august, după ce a sosit la Beijing la începutul lunii, împreună cu soția și cu cei trei copii.

Frank Rückert, adjunctul lui Hecker, va prelua, momentan, atribuțiile pe care le avea acesta, potrivit Deutsche Welle.

Hecker a lucrat în cabinetul lui Merkel încă din 2015. Acesta s-a implicat în coordonarea politicii refugiaților, în timpul crizei europene a imigranților, iar în 2017 a fost numit șef al Departamentului pentru Politică Externă, Securitate și Dezvoltare.

“Sunt profund zguduită de moartea lui Jan Hecker”, a declarat, luni, Angela Merkel.

“Plâng dispariţia unui consilier foarte apreciat, de o profundă umanitate și cu o expertiză remarcabilă. Privesc în urmă cu recunoștință asupra a tot ce am construit împreună și mă bucur că am fost atât de strâns legată de el de ani de zile. Sprijinul meu moral se îndreaptă către soție, copii și persoanele dragi din viaţa sa, în aceste clipe de nemăsurată durere” a mai spus cancelarul german.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata