Ambasadorul R. Moldova în Rusia, Vladimir Golovatiuc, candidatul nominalizat de noua majoritate parlamentară la funcția de premier

newsmaker.md
0 63

Ambasadorul Republicii Moldova în Rusia, Vladimir Golovatiuc, este candidatul majorității parlamentare la funcția de prim-ministru,

cel puțin asta se arată în declarația semnată de majoritatea parlamentară, formarea căreia s-a anunțat astăzi în plenul Legislativului.

În timpul ședinței Parlamentului, președintele fracțiunii Partidului Socialiștilor, Corneliu Furculiță, a anunțat la ședința Parlamentului de pe 18 martie

curent că fracțiunea PSRM constituie o nouă majoritate parlamentară și a invitat șefa statului Maia Sandu la consultări la ora 12:00, fie la Parlament, fie la Președinție.

Ieri, 17 martie, deputatul socialist anunța că majoritatea parlamentară va înainta un alt candidat la funcția de premier.„Avem mai mulți candidați.

Nu putem exclude nici liderul socialiștilor. Nu o să examinăm înaintarea lui Igor Dodon acum. Candidatul nostru va face față tuturor presiunilor.

A ocupat funcții importante. Candidatul înaintat de noi este mult mai pregătit. Este apreciat de toți cetățenii Republicii Moldova”, spunea ieri Baltrîncea.

Pe 16 martie, șefa statului a inițiat noi consultări cu fracțiunile și grupurile parlamentare, în vedere găsirii unei soluții pentru depășirea crizei politice.

În timpul discuțiilor dintre Maia Sandu și reprezentanții PSRM, Mariana Durleșteanu a anunțat că nu mai vrea să preia funcția de premier.

La scurt timp după acest anunț, șefa statului l-a desemnat pe deputatul PAS Igor Grosu în această funcție.

Pe 17 martie, socialiștii au anunțat că vor ataca la Curtea Constituțională decretul președintei țării,

privind desemnarea lui Igor Grosu și vor propune propriul candidat la funcția de prim-ministru.

În debutul ședinței parlamentului din 18 martie, liderul fracțiunii PSRM Corneliu Furculiță a anunțat crearea unei noi majorități parlamentare

și a anunțat că aceasta o invită pe președinta țării Maia Sandu la noi consultări. Aceasta nu a precizat, deocamdată, dacă va veni sau nu la discuții.

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata