Amenzi uriașe pentru încălcarea restricțiilor, în Marea Britanie. La cât ajunge o singură sancțiune

0 118

Amenzile pentru încălcarea restricțiilor coronavirusului ajung până la 6.400 de lire în Marea Britanie, adică aproximativ 35.000 de lei raportat la moneda românească.

Nu va fi tolerată „nicio scuză” invocată privind necunoașterea legii, a spus un reprezentant al Poliției.

Un nou set de restricții a fost anunțat recent de premierul Boris Johnson, iar printre acestea se află și creșterea substanțială a amenzilor. În afară de maximumul de 6.400 de lire de lire amendă, polițiștii britanici mai au dreptul de a dispersa adunările publice, și să trimită oamenii la domiciliu, relatează publicația „The Sun”.

John Apter, președintele Federației de Poliție din Anglia și Țara Galilor, a îndemnat oamenii să rămână acasă, cu excepția cazului în care este „absolut necesar” să părăsească locuința.

Polițiștii vor aplica mai multe amenzi, a spus acesta, începând de la 200 de lire, cea mai mică abatere, care se poate dubla și apoi va crește progresiv, în funcție de gravitatea abaterii și de repetarea acesteia. Va exista o regulă „consecventă” de aplicare a sancțiunilor de către forțele de poliție, iar populația trebuie să înțeleagă că „nu există nicio scuză de a nu cunoaște regulile, astfel că populația ar trebui să vadă mai multe amenzi aplicate” a precizat sindicalistul.

Acesta a explicat și de ce sancțiunile sunt aplicate în mod diferit, față de perioada din luna martie, spre exemplu.

„Avem de-a face cu proteste anti-carantină, anti-vaccin iar nivelurile criminalității au crescut din martie”, a mai spus John Apter.

Un număr record de amenzi a fost dat în noaptea de Anul Nou, iar sumele au ajuns până la 10.000 de lire sterline de persoană.

O petrecere cu sute de persoane a avut loc într-o biserică veche de 500 de ani din Essex, iar poliștii au fost atacați cu sticle și cuburi de gheață când au dispersat mulțimea.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata