America iese din „era Trump”. Propunerea lui Joe Biden ca secretar de stat este un fost membru din administraţia Obama

0 40

Plecarea lui Donald Trump este iminentă. Joe Biden, preşedintele-ales, a ales persoana pe care o va nominaliza pentru poziţia de secretar de stat, relatează The Guardian.

Biden îl va nominaliza pe diplomatul Antony Blinken ca secretar de stat şi pe Linda Thomas-Greenfield ca ambasador la ONU. Cei doi vin cu o mare experienţă în politică externă, astfel decizia lui Biden este în antiteză cu cele pe care le-a luat Trump de-a lungul mandatului, care a mers pe motto-ul: „America First”.

În timpul campaniei electorale, Joe Biden a criticat dur modul în care Trump a gestionat politica externă şi şi-a luat angajamentul de a îmbunătăţi relaţiile cu NATO, de a combate criza provocată de Covid, de a reintra în „Acordul de la Paris”, dar şi într-un potenţial acord nuclear iranian.

Blinken este un apropiat al lui Biden. El a fost al doilea om în departamentul de stat în timpul administraţiei lui Barack Obama, atunci când Biden a fost vice preşedinte. Thomas-Greenfield, o femeie de culoare, a fost secretar de stat adjunct pentru Africa în perioada în care Obama era la Casa Albă.

Joe Biden ar urma să intre în funcţie pe 20 ianuarie.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata