Ana Guţu: Invalidarea semnăturilor susţinătorilor lui Octavian Ţîcu pentru cursa prezidenţială constituie un atac furibund asupra democraţiei

0 169

În Republica Moldova s-a dat start ofensivei împotriva unionismului. Despre aceasta scrie secretarul de stat al Departamentului pentru relaţia cu Republica Moldova, din cadrul Guvernului României, Ana Guţu, după ce candidatul PUN, Octavian Ţîcu, a anunţat că CEC îi refuză înregistrarea în cursa electorală.

„Invalidarea semnăturilor susţinătorilor lui Octavian Ticu pentru cursa prezidenţială constituie un atac furibund asupra democraţiei şi o încălcare flagrantă a dreptului constituţional de a fi ales. Condamn cu vehemenţă comportamentul CEC. Există suspiciune rezonabilă că acest organism face jocurile murdare ale neo-oligarhatului moldovenesc de sorginte rusească”, este reacţia Anei Guţu, după anunţul lui Octavian Ţîcu.

Amintim că astăzi, Octavian Ţîcu a anunţat că a fost eliminat din cursa electorală. contactat de TVR Moldova, preşedintele CEC a declarat că actele depuse de Octavian Ţîcu nu au fost examinate încă, iar o decizie finală în acest sens nu a fost luată.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata